mandag 12. november 2012

Brød med fyll kan man også jåle med

---

snobb (m1, eng.: snob)
  1. kvalitetsbevisst person
  2. person som legger overdreven vekt på sosial posisjon, rikdom, klær, fine vaner, "ordentlig, ekte italiensk pizza" o.l; forfengelig narr, jålebukk
---

Med jevne mellomrom støter jeg på mennesker som akker seg over at man ikke får ordentlig, ekte italiensk pizza i Oslo. Det kan være litt ugjennomtrengelig hva de mener, siden pizza i Italia ikke akkurat er en enhetlig affære, men jevnt over vil de ha kjempetynn, kjempesprø bunn med sparsom mengde fyll. Feilene de finner med pizzarestauranter i Oslo inkluderer for tykk bunn, for myk bunn, for mye fyll, for ekstravagant fyll osv. osv. Vel og bra. Vi har alle ulike preferanser.

(Et lett sidespor: noen synes Villa Paradiso har så god italiensk-artet pizza at de står i kø for å få bord. Disse er naturligvis erkefjols, enten du synes Paradisopizza er uekte eller ei, for bare erkefjols står i kø for å spise en i og for seg bra pizza i et ståkete og overfylt og generelt uhyggelig masete lokale. Andre evner å orientere seg litt mer og går på fine, fine Locanda litt lengre ned i Markveien, men der er nok også pizzaen for tjukk og overdådig for de som vil ha det ekte på måten beskrevet over. For oss andre er det pizzahimmelen. De har annen knallgod mat i tillegg. Gå dit. Spis.)

Tilbake til det jeg egentlig skal fram til: jeg har spist ordentlig, ekte italiensk pizza ved noen anledninger, såvel som annen pizza, og er helt sikker på at jeg har knekket ordentlig, ekte italiensk pizza-koden. Jeg skal starte restaurant og bli ufyselig rik på det. Ingen må rappe konseptet nå, altså.

  • Man tager Mors Hjemmebakte (Du Liksom) Flatbrød
  • På dette kliner man litt tomatpuré. Gjerne av merket Euroshopper, First Price eller lignende. Det er ikke fyllet som er viktig med ordentlig, ekte italiensk pizza.
  • Dryss over omtrent 10 gram revet gulost. Igjen er Euroshopper, First Price eller lignende helt fint.
  • Kyl på et dryss parmesanpulver også, så det river litt i tillegg til gulosten. Klarte ikke finne noe å linke til, men du kjenner helt sikkert til plastboksene man får på supermarkedene, de som liksom skal ligne på en hel ost.
  • Hell over omtrent 0,5 liter olivenolje. Atter en gang: Euroshopper, First Price eller lignende.
  • Sleng i mikroen til ostedrysset har smeltet sånn nogenlunde.
  • Ta i mot ovasjonene.
.

tirsdag 28. august 2012

Uten tittel

Man kan ikke bare være kranglevoren og krakilsk. Noen ganger må man fryde seg. For eksempel når man støter på et band man ikke har hørt før, og så er de kjempekjempefine og man blir glad av å høre på dem og det er høst og alt mulig. Det er en fin dag.



.

tirsdag 26. juni 2012

I den gode saks tjeneste...

...bidrar jeg med største glede til å spre dette:

Xocai - overpriset sjokkis er srs bsns for enkelte gærninger, som ikke går av veien for ganske betydelige trusler og skitten opptreden.

Sånn bortsett fra at MLM, Multi Level Marketing (også kjent som "de som starter gøyen er de eneste som tjener noe særlig på det, men de kan til gjengjeld bli rike og toskene som hiver seg på senere er jo til for å melkes for spenn"-salgsmetoden), er noe du SKAL unngå for enhver pris, har det såkalte Sjokoservice Norge oppført seg enda mer uetisk og kritikkverdig enn normalt for MLM-selskaper.

.

fredag 8. juni 2012

Vi anbefaler også å bestille en 'latte' i Italia

Chai latte, dere.

Et Googlesøk for et par minutter siden ga meg 2 200 000 treff på 'chai latte'. Det er jo artig, tatt i betraktning at det er et ganske underlig sammenkok av ord. Med litt (les: mye) godvilje kan man si at det betyr 'te med melk' eller 'melke-te'.

Det folk drikker når de bestiller seg en chai latte (hvis de kjøper det et sted som i det minste har ingrediensene nogenlunde på stell) er imidlertid en masala chai*, som rent faktisk betyr 'krydret te'. Melka er underforstått. 'Masala* betyr 'blandet krydder', og 'chai' betyr 'te'. Rett og slett. Og en masala chai lages egentlig med melk som kokes sammen med tebladene og krydderet, men for effektivitetens skyld kan vi vel akseptere dampet melk tilsatt et egg med ferdigkrydra te.

Det er litt forunderlig, og ikke lite irriterende for oss som liker presis terminologi, at mange kaffebarer har knøvla masala chai til å bli 'chai latte'. Eller 'chai te latte'. 'Chai' betyr som nevnt bare 'te', på mange språk, og 'latte' betyr 'melk' på italiensk. 'Chai te latte' vitner om svært sterk tilbakeståenhet på te-feltet og kvalifiserer til deng. De som har skjønt litt mer dropper 'latte', men kan likevel finne på å sette 'chai te' på menyen.

Egentlig skulle jeg ønske at jeg likte masala chai. Jeg ville selvfølgelig konsistent bestilt "en masala chai, takk", uansett hva den aktuelle sjappa hadde krotet på menyen sin. Og så kunne jeg veltet meg i deilig besserwissersk knurring og krangling. Åh, en pike kan drømme.

Hvorom allting er og for å oppsummere: chai latte dårlig, masala chai bra. OK? OK.

*1 060 000 Googletreff...

.

onsdag 2. mai 2012

Det ironiske er at det er arbeiera i borettslaget som gjør dette

At folk ikke flagger 1. mai kan jeg forsåvidt leve med. I år var det jo sikkert en del som tok langhelg og var bortreist, i tillegg til de som var hjemme og som mener at rettigheter i arbeidslivet ikke er noe å flagge for. Sånn er nå det.

Man må vel også ta høyde for at enkelte i borettslaget vårt kan ha fått ødelagt festet til balkongflagget eller ikke har spandert en hundrelapp på et flagg (selv om 17. mai-flaggingen vanligvis indikerer at så ikke er tilfelle).

At folk har fotballsupporterbalkongflagg kan jeg nesten leve med, selv om jeg synes det er fantastisk teit. I det minste er det en grei veiviser til naboer man ikke trenger å bruke tid på å henge med.

At folk henger ut det forbanna fotballsupporterbalkongflagget sitt i stedet for et nasjonsflagg på 1. mai er IKKE GREIT.

.

Følgere